Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

AGIL 100 EC

manufacturer
182.03
RON
/ LITRU
TVA inclus
Comenzi telefonice:
0236.836.366     0374.080.808
Ambalaj Preț Stoc Cumpără
1 L 182.03 RON (TVA inclus) / LITRU Indisponibil Cumpără
5 L 899.25 RON (TVA inclus) / BUC Indisponibil Cumpără

Descriere AGIL 100 EC

AGIL 100 EC - Graminicidul ideal pentru toti hibrizii de floarea soarelui.

Erbicid sistemic selectiv postemergent pentru combaterea buruienilor graminee din culturile dicotiledonate (floarea soarelui, sfecla de zahar, rapita, vita de vie, plante furajere, legume, silvicultura). Combate in mod eficient pirul tarator (Agropyron repens), costreiul (Sorghum halepense) si pirul gros (Cynodon dactylon) si alte specii de buruieni monocotiledonate anuale si perene, samulastra de cereale si porumb.

Actioneaza rapid, fiind absorbit de plantele tinta prin frunze si radacini. Actiunea sa nu este influentata de ploaia ce poate surveni la o ora de la aplicare. Erbicidul AGIL 100 EC este este flexibil din punct de vedere al intervalului de aplicare: doza de aplicare poate varia in functie de speciile de buruieni combatute si de stadiul de dezvoltare al acestora.

Erbicid graminicid pentru culturile dicotiledonate

MOD DE ACTIUNE

AGIL 100 EC contine substanta activa propaquizafop, cu actiune sistemica de combatere a tuturor buruienilor graminee si selectiva pentru majoritatea culturilor de dicotiledonate. Ea este foarte rapid absorbita de frunzele buruienilor (in aproximativ 1 ora) si se transloca in toate punctele de crestere intensa, inclusiv in radacini si rizomi. Aici, prin inhibarea unor enzime si acizi grasi din celulele merismatice, AGIL 100 EC distruge in final functiile vitale ale celulelor si provoaca moartea buruienilor. Astfel, dupa numai 1-2 zile de la aplicare, buruienile isi inceteaza cresterea, in continuare frunzele mai tinere devin galbui. La 10-12 zile dupa aplicare intreaga planta se usuca, rizomii gramineelor perene se brunifica incepand de la varf si in final putrezesc. Actiunea erbicida a produsului AGIL 100 EC este cu atat mai rapida cu cat buruienile sunt intr-o faza mai tanara iar conditiile de vegetatie sunt optime pentru crestere (umiditate suficienta, caldura, lumina). Produsul realizeaza o combatere excelenta a buruienilor problema, mai ales a speciilor de pir si a costreiului.


RECOMANDARI DE APLICARE

AGIL 100 EC este total selectiv fata de toate culturile dicotiledonate, ca urmare particularitatile de aplicare vor tine seama in special de spectrul de buruieni care trebuie combatute, precum si de conditiile climatice si agrotehnice din camp si mai putin de cultura in sine. Pentru a obtine efectul maxim de combatere, se va urmari in toate cazurile ca AGIL 100 EC sa se aplice atunci când fenologia buruienilor (stadiul de crestere) si conditiile de crestere (temperatura, umiditate, hrana, lumina) sunt intrunite in optim, astfel incat produsul sa fie rapid si usor preluat si translocat in plantele tinta.
Referitor la stadiul optim de dezvoltare a buruienilor, tratamentul cu AGIL 100 EC se va efectua astfel:
- gramineele anuale (excepţie Poa annua) cand sunt in stadiul de 1-2 frunze, se aplica 0,5 l/ha AGIL 100 EC. In faze mai avansate de crestere, doza de erbicid creste pana la 1/ha (pana la inceputul impaierii) sau chiar 1,2 l/ha daca buruienile graminee sunt spre sfarsitul impaierii. Firuta (Poa annua) este combatuta cu doza de 1-2 l/ha in stadiul foarte tanar (1-2 frunze);
- gramineele perene, in functie de specie, se combat astfel: Sorghum halepense (costreiul) cand atinge inaltimea de 30-40 cm, folosind 0,7-1,5 l/ha; Agropyron repens (pirul tarator) la 15-25 cm, folosind 1-2 l/ha; Cynodon dactylon (pirul gros) cand are 15-20 cm, folosind 1-2 l/ha.
In toate cazurile, dozele mai mici se aplica la infestari mai reduse si in conditii optime de aplicare iar dozele mai mari se folosesc la infestari puternice si in conditii mai dificile de aplicare.
AGIL 100 EC se aplica cu aparatura terestra de erbicidat, bine reglata, in volum normal de solutie. Nu se recomanda amestecul cu erbicide anti-dicotiledoneice, deoarece pot sa apara efecte antagonice (eficacitate redusa) sau chiar fitoxicitate. Pentru amestecul cu astfel de produse, se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate sau AGIL 100 EC se va aplica la un interval de minim 3 zile de acestea.

 
Cultura Agenti de daunare Doza
Sfecla de zahar Buruieni monocotiledonate anuale şi pereneGraminee anuale Costrei din rizomi (Sorghum halepense) Pir (Agropyron repens) postemergent0,8 – 1,0 l/ha1,0 – 1,5 l/ha1,5 – 2,0 l/ha
Tomate (transplantate), ardei, fasole de gradina, ceapa (semanata direct) Buruieni monocotiledonate anuale Costrei din rizomi (Sorghum halepense) 0,8 l/ha (postemergent)1,0 l/ha (postemergent)
Cartof Buruieni monocotiledonate anuale
Buruieni monocotiledonate perene
0,7 – 1,0 l/ha (postemergent)1,5 l/ha (postemergent)
Soia, fasole camp, floarea soarelui Buruieni monocotiledonate anuale Costrei din rizomi (Sorghum halepense) 0,8 l/ha (postemergent)1,0 – 1,5 l/ha (postemergent)
In Costrei din rizomi (Sorghum halepense) 1,0 – 1,5 l/ha
Lucerna, trifoi Buruieni monocotiledonate anuale, samulastra 0,5 l/ha (postemergent)
Lucerna Costrei din rizomi (Sorghum halepense) 1,0 – 1,5 l/ha (postemergent)
Trifoi Pir tarator (Elymus repens) 1,0 – 1,5 l/ha (postemergent)
Mazare Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa)Costrei din rizomi (Sorghum halepense) 0,8 l/ha (postemergent)1,0 – 1,5 l/ha (postemergent)
Vita de vie Buruieni monocotiledonate anuale si perene 1,5 l/ha (postemergent)
Pepiniere şi culturi silvice Buruieni monocotiledonate anuale si perene 1,5 – 2,0 l/ha (în 250 l apă)
Tutun Buruieni monocotiledonate anuale si perene (inclusiv Sorghum halepense din rizomi) 1 l/ha (postemergent)
Rapita Buruieni monocotiledonate anuale, inclusiv samulastra – inainte de infratire 0,5 l/ha (postemergent)

Caracteristici:

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:

product

BRAVO

Fungicid de contact cu spectru larg de combatere a bolilor. Bravo 500 SC beneficiază de o formulare superioară ce are la bază o tehnologie unică dezvoltată de Syngenta

product

MOSPILAN

Mospilan, insecticid sistemic combate o gama larga de insecte din culturile de legume, flori. Combate toate stadiile insectelor ou-larva-adult.

product

ROVRAL 500 SC

Fungicid de contact pentru combaterea bolilor la vita de vie, mar, prun, cires, piersic, cais, capsun, tomate, castraveti, salata, ceapa, floarea soarelui.

product

DUAL GOLD 960 EC

Erbicid preemergent ce asigură combaterea superioară și de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunza lată

product

COPERNICO HI BIO

Copernico Hi Bio este un fungicid cupric de contact, care se prezintă sub formă de granule fine, omogene, fără tendință de sfărâmare, de culoare albastră

facebookGoogle PlusYouTubeVremea