Erbicid pelicular pentru floarea soarelui, porumb si legume ce contine substanta activa pendimetalin. Plantele mor la scurt timp de la tratament

Vezi descriere

Erbicid pelicular pentru floarea soarelui, porumb si legume ce contine substanta activa pendimetalin. Plantele mor la scurt timp de la tratament

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere PENDIGAN 330 EC

PENDIGAN 330 EC - Erbicid pelicular pentru floarea soarelui, porumb si legume.


MOD DE ACŢIUNE

PENDIGAN 330 EC contine substanta activa pendimetalin. Aceasta substanta activa se absoarbe prin coleoptil sau hipocotil si provoaca intreruperea diviziunii celulare si a cresterii celulelor la buruienile sensibile. Plantele mor la scurt timp de la tratament, in cursul germinarii sau imediat dupa rasarire. Produsul PENDIGAN 330 EC are o selectivitate „fiziologica” fata de cultura de floarea soarelui, caz in care plantele de cultura metabolizeaza substanta activa in produsi netoxici, astfel ca la aceste culturi produsul se poate incorpora superficial (cu ajutorul combinatorului, la 5 cm adancime). La alte culturi (porumb, bulboase, legume), PENDIGAN 330 EC are selectivitate „de pozitie”, astfel ca la aplicare se va avea in vedere ca semintele in curs de germinare sau plantulele sa nu intre in contact cu erbicidul (in acest caz aplicarea se face imediat dupa semanat iar incorporarea este exclusa). In situatiile in care produsul se aplica fara incorporare, produsul trebuie reactivat de apa de irigare sau din ploi.

PENDIGAN 330 EC combate cu succes buruieni dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (ştir), Lamium amplexicaule (sugel), Matricaria spp. (musetel), Abutilon theophrasti (teisor), Chenopodium album (spanac salbatic), Solanum nigrum (zarna), Atriplex patula (loboda), Polygonum spp. (troscot), Urtica spp. (urzica), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Gallium aparine (turita). Dintre buruienile monocotiledonate, PENDIGAN 330 EC combate in mod eficient urmatoarele specii: Digitaria sanguinalis (meisor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense (costrei din seminte).


RECOMANDARI DE APLICARE

Floarea soarelui
PENDIGAN 330 EC se aplica atat ppi (inainte de semanat, incorporat superficial cu ajutorul combinatorul), cat si preemergent, in interval de 5 – 7 zile de la semanat, dar pana la rasarirea buruienilor.

Porumb
PENDIGAN 330 EC se aplică preemergent in interval de 5 – 7 zile de la semanat, fara incorporare.

Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic
PENDIGAN 330 EC se aplica preemergent in interval de 3 – 5 zile de la semanat sau plantat.

Legume transplantate (tomate, ardei, morcov, varza)
Aplicarea produsului PENDIGAN 330 EC se face inainte de transplantare cu 2-3 zile pe toată suprafata. La plantare se evită intrarea in contact a solului tratat cu radacinile rasadurilor (se folosesc plantatoare speciale, nu se planteaza in rigole trase cu rarita).

 

Cultura

Agenti de daunare

Doza

Floarea soarelui Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din samanta) si unele dicotiledonate anuale 5,0 l/ha preemergent (imediat după semanat)
Porumb Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din samanta) si unele dicotiledonate anuale (Amaranthus, Chenopodium, Polygonum, Convolvulus) 5,0 l/ha preemergent (imediat după semanat)
Tomate transplantate, ardei gras, morcov, varza de toamna Buruieni monocotiledonate si unele dicotiledonate 5,0 l/ha
Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic Buruieni monocotiledonate anuale si unele dicotiledonate 6,0 l/ha

 

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review