Descriere ARDENT 50 SC

ARDENT 50 SC - Fungicid de contact

Cultura Agenti de daunare Doza
Mar Fainare (Podosphaera leucotricha), Rapan (Venturia inaequalis) 0,013 % (0,2 l/ha/tratament)
Vita de vie Fainare (Uncinula necator) 0,2 l/ha (in primele faze de vegetatie activa)
Castraveti Fainare (Sphaerotheca fuliginea) 0,013% (0,13 l/ha)
Grau Complex boli foliare (Erysiphe graminis – fainare, Septoria tritici – patarea bruna, Puccinia spp. – rugina) 0,75 l/ha
Orz Complex boli foliare (Erysiphe graminis f.sp. hordei – fainare, Pyrenophora teres – patarea reticulara, Rhynchosporium secalis – arsura frunzelor) 0,75 l/ha


MOD DE ACTIUNE

ARDENT 50 SC este un fungicid din grupa strobilurinelor, care se caracterizeaza prin spectrul foarte larg de actiune si activitatea fungicida de lunga durata. Substanta activa kresoxim-metil (sintetizata pe baza unei toxine naturale) are actiune cvasi-sistemica si translaminara in planta si patrunde foarte repede in mezofilul frunzelor, riscul spalarii de catre ploi fiind foarte redus. La nivelul organismelor fitopatogene sensibile, substanta activa blocheaza respiratia si impiedica germinarea sporilor si sporularea. Astfel, produsul ARDENT 50 SC previne din interiorul plantei instalarea unor noi infectii si reduce efectul distructiv al celor deja existente prin stoparea extinderii si diseminarii patogenilor. De asemenea, prin distributia sa translaminara si in urma proceselor normale de evapotranspiratie, produsul se redistribuie in zona organelor tratate si dupa tratament, ajutand la protejarea tesuturilor invecinate, inclusiv a noilor cresteri. Ca urmare a modului lor unic de actiune, este necesar ca strobilurinele sa se foloseasca intr-un program de tratamente alternativ cu alte produse cu moduri diferite de actiune (triazoli, imidazoli, etc.) in vederea prevenirii rezistentei patogenilor (de exemplu BUMPER 250 EC sau ORIUS 25 EW). Se recomanda ca la fiecare tratament cu aceste produse sa se adauge şi produse de contact (MERPAN 80 WDG, FOLPAN 80 WDG sau ODEON 820 WDG). Nu se vor depasi 4 tratamente cu ARDENT 50 SC pe sezon.


RECOMANDARI DE APLICARE


Tratamentele se aplica in primele faze de vegetatie, imediat ce conditiile climatice sunt favorabile producerii infectiilor primare. Nu se aplica decat doua tratamente succesive cu ARDENT 50 SC, dupa care se intervine cu alt produs cu un mod de actiune diferit. Se recomanda aplicarea in amestec cu un fungicid de contact.

Plantatii de mar
Tratamentele cu ARDENT 50 SC se fac incepand cu stadiul de buton roz (inainte de inflorirea deplina) si pana la scuturarea petalelor, acestea fiind fenofazele in care marul este cel mai sensibil la instalarea infectiilor primare. In conditii extreme se pot face tratamente cu ARDENT 50 SC chiar si in timpul infloritului fara a afecta semnificativ polenizarea si calitatea fructelor. Produsul se va combina cu un fungicid de contact contra rapanului, cum ar fi MERPAN 80 WDG sau FOLPAN 80 WDG pentru a preveni instalarea rezistentei. Se pot face tratamente si mai tarziu in cursul verii (mai ales contra infectiilor secundare de fainare), dar numai daca anterior nu s-a mai aplicat ARDENT 50 SC la tratamentele contra rapanului si in alternanta cu produse antioidice de contact (sulf), astfel incat sa se previna instalarea rezistentei.

Vita de vie
Tratamentele se fac in prima parte a perioadei de vegetatie pana la inflorit, asigurand o normă de 0,2 l/ha (de regula in 1000 l solutie). Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzatoare.

Caracteristici:

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review