SUS

Bumper 250 EC este un fungicid cu actiune sistemica impotriva ciupercilor fitopatogene. Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva dar si curativa si eradicanta (distruge infectiile incipiente). Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente.

Vezi descriere

Ați ales:

Bumper 250 EC este un fungicid cu actiune sistemica impotriva ciupercilor fitopatogene. Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva dar si curativa si eradicanta (distruge infectiile incipiente). Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere BUMPER 250 EC


Bumper 250 EC
este un fungicid cu actiune sistemica impotriva ciupercilor fitopatogene din clasele Basidiomycetes (Puccinia spp.), Ascomycetes (Erysiphe, Mycospherella, Sphaeroteca etc.) si Deuteromycetes (Septoria, Cercospora etc.).

Substanta activa propiconazol face parte din grupa triazolilor si actioneaza prin inhibarea biosintezei ergosterolului in peretii celulari ai organismelor tinta, caracteristica sa fiind persistenta in tesuturi si deci perioada indelungata de activitate. Produsul se absoarbe prin toate tesuturile verzi si se trasloca ascendent, protejand astfel cresterile noi. Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva dar si curativa si eradicanta (distruge infectiile incipiente).

Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu Bumper 250 EC la aceeasi cultura si pe aceeasi suprafata intr-un sezon.

Cultura

Spectru  de combatere

Doza

Timp de pauza

Grau

Fainare (Erysiphe graminis)

Rugina (Puccinia spp.)

Septorioza (Septoria tritici)

Fuzarioza (Fusarium spp.)

0,5 l/ha

40 zile

Orz

Fainare (Erysiphe graminis f. sp. hordei)

Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis)

Sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.)

0,5 l/ha

40 zile

Castraveti (camp si sera)

Fainare (Sphaerotheca fuliginea)

0,015 % (0,15 l/ha)

14 zile

Piersic

Fainare (Sphaerotheca pannosa)

0,03 %

10 zile

Mar

Fainare (Podosphaera leucotricha)

0,03 %

21 zile

Vita de vie

Fainare (Uncinula necator)

0,2 l/ha

-

Plantatii silvice si pepiniere

Fainare (Microsphaera abbreviata)

0,03 % (0,3 l/ha)

-

Garoafe

Rugina (Uromyces dianthi)

0,02%

-


Recomandari de aplicare:

Tratamentele se aplica la aparitia primelor simptome sau la avertizare.

Cereale paioase
Momentul optim de tratament este primavara, dupa infratirea cerealelor si pe parcursul impaierii, cand in mod normal sunt conditii optime de infectie.

Legume, flori si plante ornamentale

Se aplica tratamente cu volum normal de solutie, tinand cont de gradul de dezvoltare a frunzisului plantelor de cultura, cu mijloace terestre de pulverizare. Momentul optim este la aparitia primelor simptome de infectie incipienta sau preventiv, cand vremea este calda si cu umiditate relativa a aerului ridicata.

Plantatii pomicole

Tratamentele se aplica la avertizare, mai ales la soiurile si speciile sensibile sau la aparitia primelor semne de infectii secundare pe lastari (frunze rasucite, fara fainare vizibila inca). Volumul de solutie depinde de inaltimea si densitatea coroanelor pomilor, asigurandu-se o concentratie corespunzatoare de 0,03% produs.

Vita de vie

Tratamentele se fac in preajma infloritului si pana la compactarea ciorchinilor, asigurand o norma de 0,2 l/ha (de regula in 1000 litri solutie). Echipamentul de tratare trebuie sa asigure o pulverizare corespunzatoare inclusiv a partilor mai putin expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioara si ciorchinii).

Plantatii si pepiniere silvice

Se fac tratamente preventive si curative la speciile sensibile la fainare.

Compatibilitate:

Produsul Bumper 250 EC poate fi compatibil cu multe dintre insecto-fungicidele folosite in mod curent in Romania, cu exceptia produselor cu reactie puternic alcalina. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test pe o suprafata mica inainte de utilizare.

Substanta activa: propiconazol 250 g/l
Formulare
: concentrat emulsionabil
Clasificare
: N (Periculos pentru mediu)
Certificat de omologare
nr. 1396/17.05.1993


Caracteristici:

  • Producator: Makteshim Agan
  • Cultura: Vita de vie, Piersic, Mar, Orz, Castraveti, Grau, Flori, Pepiniere Silvice
  • Spectru de combatere: Fuzarioza, Rugina, Fainare, Septorioza

Review-uri

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau primit acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs: