Insecticid cu sistemicitate totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun si tomate ce prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala in plante. La scurt timp dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat în toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta.

Vezi descriere
Selectează ambalaj
Cantitate

Ați ales:

Insecticid cu sistemicitate totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun si tomate ce prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala in plante. La scurt timp dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat în toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere MOVENTO 100SC

Insecticid cu sistemicitate totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun si tomate

Movento100 SC contine noua substanta activa spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care manifesta un nou mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor.

Efectul este lent, actiunea insecticida puternica observandu-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare in momentul hranirii lor, precum si in stadiul de nimfa la cateva zile dupa aparitie.

Movento
prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala in plante.

La scurt dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat în toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta.

Aceasta caracteristica deosebita permite combaterea insectelor localizate in cele mai diverse locuri pe planta, inclusiv pe radacini, lastari si frunzele noi, aparute dupa aplicare.

Concomitent, tratamentul cu Movento afecteaza puternic functia reproductiva a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor precum si fertilitatea oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor.

Nu au fost observate efecte adverse asupra albinelor si insectelor benefice la dozele omologate.

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Timp de
pauza*

Mar*

Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum)

Paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus)

1,875 l/ha

21 zile

Par*

Purici meliferi (Psylla spp.)

1,875 l/ha

21 zile

Prun*

Viespea samburelui de prun (Eurytoma schreineri)

1,875 l/ha (0,1875%)

21 zile

Tomate in solarii**

Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum)

Afide (Macrosiphon euphorbiae)

0,75 l/ha

3 zile

* Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea de 2,5 m de coroana

** Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea plantei de 1 metru

Mod de utilizare

Mar

Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, la un interval de minim 14 zile între tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la faza de fructe de marime completa (BBCH 69-80).
Pentru paduchele din San-José, momentul optim de aplicare se diferentiaza in functie de conditiile climatice. In conditii normale se aplica in primele 2 zile de la inceputul migrarii larvelor de sub scutul matern. In conditii de seceta se trateaza cu 2 zile inainte de migrarea larvelor.
Volumul de solutie: maxim 1500 l/ha. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 21 zile.

Par

Se efectueaza maxim 2 tratamente pe sezon, la doza de 1,875 l/ha, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la fructul de marime completa (BBCH 69-80).
Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand daunatorul se afla în stadiile de ou galben–portocaliu pana la maxim L1 (larve de varsta I).
Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza: 21 zile.
Pentru o combatere eficienta este necesara monitorizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.

Prun

Pentru combaterea viespii samburelui de prun se efectueaza un singur tratament la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, de regula al doilea tratament postfloral, la circa 7-10 zile dupa caderea petalelor. Timp de pauza: 21 zile.

Tomate în solarii

Se efectueaza maximum 4 tratamente in 2 blocuri, la un interval de 14 zile intre tratamente si de 8 saptamani intre cele doua blocuri.
Cantitatea de produs este calculata pentru inaltimea plantei de 1 metru. Timpul de pauza inaintea recoltarii este de 3 zile.

Substanta activa: spirotetramat 100 g/l
Formulare
: SC (suspensie concentrata)
Certificat de omologare nr. 2850/27.11.2009


Caracteristici:

  • Producator: Bayer
  • Daunator: Musculita alba, Viespe
  • Cultura: Mar, Par, Tomate, Prun

Review-uri

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau primit acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs: