Fungicid specific pentru combaterea putregaiului cenusiu al vitei de vie cu efect secundar asupra fainarii

Vezi descriere

Fungicid specific pentru combaterea putregaiului cenusiu al vitei de vie cu efect secundar asupra fainarii

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere CANTUS

Cantus apartine unei noi grupe chimice ( carboxamide ), ceea ce face ca gama de produse anti-botritice sa se extinda. Actioneaza asupra patogenilor in procesul de respiratie, prin interferarea complexului 2 al ciclului Krebs. Productia de energie din mitocondriile celulei patogenului este oprita, dupa care celula moare.
Produsul nu prezinta rezistenta incrucisata fata de principalele grupe de fungicide folosite in acest moment.  Aplicat la inceputul ciclului de dezvoltare al ciupercilor, boscalid inhiba germinatia sporilor si cresterea tubului germinativ. in planta, Cantus are miscare translaminara, iar in frunza are miscare acropetala.

Cantus este un fungicid specific pentru combaterea putregaiului cenusiu al vitei de vie ( Botrytis cinerea ). De asemenea, aplicat in stadiile timpurii ( A sau B ), ale vitei de vie, are un efect secundar asupra fainarii, asigurand un plus in combaterea acestei boli.

Fungicidul se aplică intr-un program de combatere anti-botrytis la vita de vie specific fiecarei zone.
Pentru un bun management al rezistentei, se recomanda un singur tratament pe sezon, in unul din urmatoarele stadii ale vitei de vie:
  • sfarsit de inflorit (A)
  • inainte de inchiderea (compactarea) ciorchinelui (B)
  • inceputul intrarii in parga (C)

Doza standard de folosire este de 1 kg/ha. in caz de presiune foarte ridicata de infectie, doza recomandata este de 1,2 kg/ha.

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review