Fungicid cu distributie sistemica si translaminara in plante, cu actiune preventiva si curativa impotriva manei la vita de vie, tomate si castraveti

Vezi descriere

Fungicid cu distributie sistemica si translaminara in plante, cu actiune preventiva si curativa impotriva manei la vita de vie, tomate si castraveti

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere Verita

Verita

Substante active: fosetil de aluminiu 667 g/kg + fenamidon 44,4 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile In apa)

Cultura Organism tinta Doza
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola) 2-2,5 kg/ha
(functie de presiunea de infectie)
Tomate Mana (Phytophtora infestans) 0,25% (2,5 kg/ha)
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 0,25% (2,5 kg/ha)

Mod de actiune
Fosetil de aluminiu are sistemie completa cu o distributie foarte buna descendenta si ascendenta in plante. Astfel sunt protejate toate organele plantei si in special creste-rile noi. Actiunea preventiva se manifesta din interiorul plantei prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor si prin impiedicarea cresterii miceliului. Prezinta proprietatea unica de stimulare a sistemului de autoaparare a plantei la infectiile produse de patogeni. Datorita acestui mecanism unic de actiune, este exclusa aparitia fenomenului de rezistenta. Fenamidon are distributie translaminara in plante. Actioneaza preventiv, curativ si antisporulant asupra ciupercilor patogene prin inhibarea respiratiei mitocondriale la nivel celular. Amestecul celor doua substante active asigura un efect sinergic care determina o eficacitate ridicata fata de ciupercile Oomycete.


Modul de utilizare
Vita de vie

Se utilizeaza la doza de 2-2,5 kg/ha (functie de presiunea de infectie) pentru comba-terea manei. Doza redusa se foloseste cand riscul producerii infectiilor este redus, iar doza de 2,5 kg/ha se utilizeaza in anii cu conditii climatice favorabile pentru mana. Durata de protectie este de 12-14 zile. Cand presiunea de infectie este ridicata si cresterea plantelor intensa, se recomanda folosirea dozei maxime si repetarea tratamentului dupa 12 zile. in functie de programul de stropiri propus, produsul se poate utiliza pentru 1-2 tratamente. Pentru obtinerea unei protectii bune si sustinute, este necesara mentinerea unei concentratii de fosetil de aluminiu in plante prin efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash sau din nou cu Verita. Momentul optim de utilizare este la inceputul infloririi cand, datorita sistemiei foarte bune si a duratei mari de protectie, Verita protejeaza atat lastarii cat si inflorescentele pana dupa scuturarea capisonului florilor. Produsul mai poate fi folosit la al doilea tratament de baza care se efectueaza la sfarsitul infloririi sau in perioada de formare a boabelor. La efectuarea tratamentului este important sa se asigure o distributie cat mai uniforma a solutiei pe toate partile vegetative, inclusiv pe inflorescente.


Tomate
Se utilizeaza la doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 12-14 zile. Se pot aplica 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 800-1000 l/ha.


Castraveti
Se utilizeaza la doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 10-14 zile. Se recomanda aplicarea unui numar de 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 600 - 800 l/ha.

Caracteristici:

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review