SULTAN 50 SC

manufacturer
142.79
RON
/ L
TVA inclus
Comenzi telefonice:
0236.836.366     0374.080.808
Ambalaj Preț Stoc Cumpără
1L 142.79 RON (TVA inclus) / L În stoc Cumpără

Descriere SULTAN 50 SC

Erbicid selectiv pentru culturi de crucifere

SULTAN 50 SC contine metazaclor, substanta activa din grupa cloroacetanilide, care combate un spectru larg de buruieni cu rasarire din samanta. Este un erbicid sistemic activat de ploaie sau apa de irigare, substanta activa fiind usor absorbita si translocata de catre buruienile sensibile, prin radacini. In interiorul acestora actioneaza blocand diviziunea celulara prin inhibarea sintezei unor proteine, acizi grasi si a ligninei. Fata de plantele de cultura din familia Cruciferae (rapita, mustar, legume varzoase etc.) are selectivitate biologica si ca atare se poate aplica atat preemergent cat si postemergent timpuriu. Remanenta produsului este destul de indelungata, astfel ca prin efectul sau rezidual protejeaza culturile de noi valuri de imburuienare pana la incheierea randurilor.
SULTAN 50 SC
combate foarte bine majoritatea speciilor de buruieni anuale si perene rasarite din samanta, atat dicotiledonate cat si monocotiledonate.
Dintre buruienile sensibile, cele mai intalnite sunt: Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Amaranthus retroflexus (stir), Chrysanthemum segetum (vetricea), Lamium purpureum (urzica moarta), Geranium dissectum (laba gastei), Matricaria spp. (musetel), Myosotis arvensis (nu-ma-uita), Papaver spp. (mac salbatic), Senecio vulgaris (spalacioasa), Stellaria media (rocoina), Veronica spp. (ventrilica), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria ischaemum (meisor), Poa annua (hirusor), Setaria spp. (mohor), Sorghum bicolor (sorg).
Moderat sensibile sunt: Chenopodium album (spanac salbatic), Gallium aparine (turita), Polygonum aviculare (troscot), Spergula arvensis (hrana vacii), Urtica spp. (urzica), Bromus spp. (obsiga secarei).

Recomandari de aplicare
La rapita de toamna, SULTAN 50 SC se aplica fie preemergent la scurt timp dupa semanat, fie postemergent timpuriu (in toamna sau chiar primavara foarte devreme, la reluarea vegetatiei), cand buruienile dicotiledonate sensibile au maxim 2–4 frunze. In acest ultim caz, doza de SULTAN 50 SC se mareste pana la 2 l/ha, in timp ce la aplicarea preemergenta doza este mai mica (1,6 l/ha), iar samanta trebuie sa fie bine acoperita cu un strat subtire de pamant. In toate cazurile se folosesc volume normale de solutie la hectar.

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Rapita de toamna

Buruieni monocotiledonate anuale (Echinochloa) şi dicotiledonate anuale (Amaranthus, Chenopodium, Capsella, Matricaria, Galium, in faza optima de 2 – 4 frunze)

1,2 – 1,6 l/ha preemergent

1,6 – 2,0 l/ha postemergent

Mustar, varza si conopida de toamna

Buruieni dicotiledonate (anuale si unele perene) şi monocotiledonate

1,5 l/ha
pre si postemergent

Capsun pe rod, stoloniere de capsun

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale din samanta

0,5 l/ha (in 300 l apa/ha)

 

Compatibilitate
Produsul SULTAN 50 SC este compatibil cu Kalif 480 EC (clomazon 480 g/l), amestec ce poate fi utilizat in tank mix la tratamentul rapitei de toamna (1,5 l/ha SULTAN 50 SC + 0,2 l/ha KALIF 480 EC). Pentru orice alte combinatii, consultati tabelele de compatibilitate, iar inainte de utilizare efectuati un test pe o suprafata mica. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate.

Substanta activa: Metazaclor 500 g/l
Formulare
: SC (Suspensie concentrata)
Certificat de omologare nr. 2159/11.10.2002
Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)


Caracteristici:
Producator: Makteshim Agan

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:

product

KARATE ZEON

Insecticid de contact cu efect rapid impotriva insectelor daunatoare (paduchele verde ,musculita alba, afide)

product

DITHANE M 45

Cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor din culturile de camp, legume, flori, livezi si vita de vie, precum si la tratarea semintelor.

product

TOPSIN 70 WDG

Fungicid sistemic cu spectru larg de actiune in prevenirea si combaterea a numeroase boli

product

DECIS MEGA 50 EW

Insecticid piretroid pentru combaterea daunatorilor la grau, mar, cires, prun, cais, piersic, varza, vinete, tomate, salata, cartof, rapita, vita de vie, porumb, floarea soarelui, sfecla de zahar.

product

RELDAN 22 EC

Insecticid cu spectru larg de combatere, actionând prin contact, ingestie si vapori în culturile de pomi fructiferi, legume, vita de vie precum si daunatorii de depozit.

facebookGoogle PlusYouTubeVremea