LASER 240 SC

manufacturer
37.06
RON
/ BUC
TVA inclus
Comenzi telefonice:
0236.836.366     0374.080.808
Ambalaj Preț Stoc Cumpără
20 ml 37.06 RON (TVA inclus) / BUC Indisponibil Cumpără
100 ml 147.15 RON (TVA inclus) / BUC Indisponibil Cumpără
500 ml 530.83 RON (TVA inclus) / BUC Indisponibil Cumpără

Descriere LASER 240 SC

Laser 240 SC este un insecticid biologic cu efect de soc, cu actiune prin contact si ingestie.
Are si efect ovicid la unele specii.

Mod de actiune
Laser 240 SC
nu actioneaza sistemic (nu este translocat prin xilem sau floem), dar penetreaza limbul foliar si are activitate translaminara. Combate daunatori din ordinele: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera.
Laser 240 SC
are eficacitatea insecticidului sintetizat chimic (are eficacitate similara piretroizilor si superioara organofosforicelor si altor insecticide sintetizate chimic) dar este inofensiv fata de mediu si om fiind un produs biologic (produs de fermentatie al unei bacterii din sol: Saccharopolyspora spinosa).
Are un nou mecanism de actiune, unic in lume, diferit de toate insecticidele chimice sau biologice: actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora. Ca atare, daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor.
Nu se cunosc fenomene de rezistenta la spinosad. Daunatorii rezistenti la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combatuti cu Laser 240 SC.
Poate fi alternat cu toate clasele de insecticide, intrucat nu genereaza fenomene de rezistenta incrucisata la insecticidele existente (piretroizi, organofosforice, fipronil, imidacloprid, abamectin)
Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nici o cultura de pe glob - poate fi considerat cel mai sigur produs.
Excelent in programele de protectie integrata.
Pradatorii naturali care se hranesc cu insectele tratate nu sunt afectati.

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Timp de pauza

Vita de vie

Molia vitei de vie (Lobesia botrana)

0,15 - 0,2 L/ha

14 zile

Mar

Viermele merelor (Cydia pomonella)

0,06% (0,9 l/ha/1500 l apa)

7 zile

Mar

Minierul marmorat (Phyllonorycter blancardella, P. corylifoliella)

0,04%(0,6 L/ha/1500 L apa)

7 zile

Cartof

Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)

0,1 L/ha

1-3 zile

Varza

Molia verzei (Plutella maculipenis)

0,03%

3 zile

Castraveti solar

Tripsi (Frakliniella occidentalis)

0,05%

3 zile

Prun

Viermele prunelor (Cydia funebrana)

Viespea samburilor (Eurytoma schreinerii)

06% (0,6 l/ha/1000 L apa)

7 zile

Cires

Musca cireselor (Rhagoletis cerasi)

0,06%

7 zile

Ceapa

Tripsi (Thrips tabaci)

0,04%

3 zile

Tomate sera

Musca miniera (Liriomyza trifolii)

0,05%

3 zile

Mod de utilizare
Laser 240 SC
se aplica prin stropiri la avertizare, in perioada de vegetatie. Prezinta un efect rezidual de peste 3 saptamani, in functie de conditiile climatice. Nu este spalat de ploaie la doua ore de la aplicare. Se recomanda alternarea tratamentelor cu alte insecticide: Runner 2F, Reldan 22 EC, pentru largirea spectrului de activitate, diversificarea strategiilor de protectie integrata si prevenirea aparitiei rezistentei. Laser 240 SC se aplica cu succes si in sere.
Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este corespunzator culturii la care se aplica tratamentul si fazei de vegetatie.

Compatibilitate
Laser 240 SC
poate fi combinat cu alte pesticide, respectand recomandarile de pe etichetele produselor. Inainte de aplicarea produsului in amestecuri, se consulta tabelele de compatibilitate si se efectueaza un test de compatibilitate.

Substanta activa: 240 g/l spinosad
Formulare
: suspensie concentrata

Caracteristici:
Daunator: Thrips, Omida, Gandacul de Colorado, Molie

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:

product

PREVICUR ENERGY

Previcur Energy este un fungicid sistemic care se aplica preventiv, pentru combaterea bolilor de sol si a celor foliare la legume si pepeni verzi

product

CAPCANA PENTRU MUSCULITA ALBA SI AFIDE

SC MARCOSER SRL oferă o gamă largă de capcane colorate lipicioase, care sunt special concepute pentru a atrage insectele. Acesta capcana oferă posibilitatea de a captura insecte mici cum ar fi: afidele, thrips, musculitele albe.

product

SWITCH 62,5WG

Switch 62,5 WG este o combinație unică de substanțe active, fiecare dintre ele având ca țintă putregaiul cenușiu. Are dublă acțiune, sistemică și de contact și prezintă risc scăzut de apariție a rezistenței.

product

PERGADO MZ

Fungicid nou, de ultimă generație, care prin modul său de acțiune stabilește noi standarde în controlul manei la tomate.

product

CAPCANA PENTRU THRIPS

SC MARCOSER SRL oferă o gamă largă de capcane colorate lipicioase, care sunt special concepute pentru a atrage insectele. Acesta capcana oferă posibilitatea de a captura insecte mici cum ar fi: afidele, thrips, musculitele albe.

facebookGoogle PlusYouTubeVremea