Opinia clienților:

2 review-uri

Affirm este un insecticid nou, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii etc.) din legumicultura. Produsul are actiune rapida ''soc'' asupra insectelor tinta, actionand prin contact si ingestie.

Vezi descriere
SELECTEAZĂ AMBALAJ
CANTITATE

Ai selectat:

Promoție valabilă în limita stocului!

Affirm este un insecticid nou, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii etc.) din legumicultura. Produsul are actiune rapida ''soc'' asupra insectelor tinta, actionand prin contact si ingestie.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere AFFIRM

Affirm este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura

Affirm este un insecticid nou, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii, etc.) din legumicultura. Produsul are actiune rapida ''soc'' asupra insectelor tinta, actionand prin contact si ingestie.

Affirm este rezistent la ploaie, iar prin modul sau dublu de activitate ofera protectie de durata.

Affirm
patrunde rapid la suprafata organelor vegetale tratate, intra in profunzime in muguri si frunze, actionand sistemic local (translaminar), formand un rezervor de produs la nivelul organelor tratate.

Recomandari de aplicare:

Produsul se aplica inaintea eclozarii larvelor din ou, la aparitaia primelor larve sau cand se inregistrreaza maximul curbei de zbor, moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale, sau la avertizare.

Intervalul intre aplicari este de 7-14 zile, in functie de cultura, conditiile climatice si presiunea de daunatori.

Affirm
este un produs selectiv pentru mediu inconjurator, entomofauna utila si are un profil de reziduuri foarte favorabil, sub limita de detectie.

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Epoca de aplicare

Timp de
pauza*

Vita de vie

Molia vitei de vie (Lobesia botrana)

1,5 kg/ha

Inainte de inflorit, la aparitia primelor larve

7 zile

Tomate

Omida fructelor
(Heliotis/Helicoverpa armigera)
Molia tomatelor (Tuta absoluta)

1,5 kg/ha

Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau
la prima aparitie a acestora in cultura

3 zile

Varza (camp)

Fluturele alb al verzei (Pieris brassicae)
Molia verzei (Plutella maculipennis)

1,5 kg/ha

Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau
la prima aparitie a acestora in cultura

3 zile

Ardei

Omida fructelor
(Heliotis/Helicoverpa armigera)

1,5 kg/ha

Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau
la prima aparitie a acestora in cultura

3 zile

Mar

Molia cojii/ pielitei (Adoxophyes reticulana) Viermele merelor (Cydia pomonella)

3-4 kg/ha (in funcţie de nivelul de infestare)

Tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrari in fructe

3 zile


Recomandari de utilizare:

- Vita de vie
Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul înainte de înflorit, la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine în faza de ou cu cap negru înainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa înregistrarea primelor capturi în capcanele feromonale). În caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament în faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.

- Mar

Viermele merelor (Cydia pomonella) - tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea atacului. Molia pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) - tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului în interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit si buton roz. Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernante de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1, 2 si 3) tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou, înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea daunatorilor.

- Legume (camp, solarii si sera)

Tratamentele se încep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora în cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile între aplicari în functie de daunator si de presiunea acestuia. La tomate, pentru Tuta Absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti în capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata sau seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs în interiorul plantelor. Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea în amestec cu ulei mineral în doza de 0,25-0,3% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti precum Heliosol sau Adimel +.

Affirm poate fi folosit în programele de combatere integrata a daunatorilor. În sere Affirm poate fi utilizat împreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. În serele în care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata acoperirea  stupilor înaintea utilizarii produsului. Affirm nu are perioada de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora în timpul tratamentului.

Compozitie: 9,5 g/kg emamectin benzoat
Formulare
: granule solubile în apa
Mod de actiune
: sistemic (translaminar sau penetrant)

Caracteristici:

  • Producator: Syngenta
  • Daunator: Omida, Molie, Fluturele alb, Molia Tomatelor (Tuta Absoluta)
  • Cultura: Mar, Tomate, Ardei, Vita de vie, Varza

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:

2 review-uri

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

12 întrebări

Întrebările clientilor despre produs

Vrei să afli mai multe despre acest produs?

Adresează o întrebare