SUS
Stimati fermieri,
Planul de mai jos reprezita o recomandare pentru combaterea daunatorilor si bolilor la cultura de tomate in sere si solarii bazata pe experienta proprie si testari in campurile noastre experimentale. Informațiile cuprinse în tehnologia de mai jos au fost pregătite cu cea mai mare grija pentru dezvoltarea în condiții optime a plantelor. Cu toate acestea, circumstanțele locale, condițiile de mediu si modul de aplicare pot produce modificări semnificative plantelor. Din acest motiv SC MARCOSER SRL nu-si poate asuma nici o responsabilitate fata de culturile rezultate.

Program de combatere a daunatorilor la tomate




Mod de aplicare Tratament Timp de pauza Boala/daunator  Produs  Doza/ha 1000 l apa   Concentratie
 Radicular la sol T0, la plantare prin picurare  Musculite, Viermi sarma 800 gr/ha    
Radicular la sol   Fuzarioza, boli vasculare, complexul de cadere a
plantutelor

 10 L/ha
Foliar prin
         stropire
        
T1 7-10 zile Mana, alternarioza    2,5 kg/ha 0,25%
 Insecte, miniera, acarieni   1 L/ha  0,1%
T2 7-10 zile  Botrytis (putregaiul cenusiu)   1 kg/ha   0,1%
Thrips, afide     0,5 L/ha  0,05%
  1,5 L/hs  0,15%
T3 7-10 zile  Mana, alternarioza   1 L/ha, 0,8 L/ha  0,2%
 Insecte,thrips, Tuta absoluta   0,2 kg/ha  0,15%
T4 7-10 zile  Mana, botrytis  

 1 L/ha, 0,8L/ha  0,1%, 0,08%
  Insecte, miniera, thrips   0,2 kg/ha 0,02%
   1,5 L/ha 0,15%
T5  7-10 zile Mana, alternarioza    2,5 kg/ha  0,25%
  Musculita, acarieni    1,5 L/ha  0,15%
   1 L/ha 0,1%
T6 7-10 zile  Mana, botrytis    1 kg/ha  0,1%
  Insecte acarieni, thrips    0,5 l/ha  0,05%
   1,5 l/ha  0,15%
T7 7-10 zile  Mana, alternarioza    2,5 kg/ha  0,25%
Musculita, thrips, omida, Tuta absoluta      0,4 kg/ha  0,04%
   1,5 kg/ha  0,15%
T8 7-10 zile  Mane   2 l/ha 0,2%
  Thrips, musculita, acarieni, miniera    0,5 L/ha 0,05%
   1 L/ha   0,1%  
T9 7-10 zile  Mana, fainare, rezistenta la pastrare     1 L/ha  0,1%



















Distribuie acest articol!

Articole similare

Putregaiul cenusiu la legume

Putregaiul cenusiu la legume

Condițiile meteo nevaforabile (zile la rând înnorate și ploioase) favorizează apariția infecțiilor cu putregai cenușiu (în special la fructele de tomate și castraveți) cauzat de agentul patogen Botrytis cinerea.

Musculița albă

Musculița albă

Culturile de legume sunt afectate în general de două specii de musculițe albe: Trialeurodes vaporariorum și Bemisia tabaci. În unele cazuri, Bemisia tabaci poate fi prezentă în culturile de legume sub forma unui biotip B, cunoscut și sub numele de Bemisia argentifolii, cu peste 900 de plante gazda.

Omida Fructelor

Omida Fructelor

Omida fructelor (Helicoverpa armigera) este o specie polifagă care atacă numeroase specii de plante din flora spontană și de cultură. La legume, atacă tomatele, ardeii, vinetele, fasolea.

Tehnologie Syngenta de combatere a daunatorilor la tomate

Tehnologie Syngenta de combatere a daunatorilor la tomate

Tehnologie de combatere a daunatorilor in culturile de tomate, un plan de combatere bazat pe tehnologia si produsele companiei de producatoare de pesticide SYNGENTA

Mana tomatelor, Phytophthora infestans

Mana tomatelor, Phytophthora infestans

Una dintre cele mai frecvente boli ce apare la cultura de tomate este mana, cauzata de ciuperca Phytophthora infestans (Mont) de By.

Plan de combatere a daunatorilor la cultura de tomate - recomandare Marcoser

Plan de combatere a daunatorilor la cultura de tomate - recomandare Marcoser

Plan de combatere a daunatorilor la cultura de tomate - recomandare Marcoser